♥10 Tips voor op school♥

IMG_2462

Heey,

Vandaag geef ik jullie wat tips voor op school, het zijn tips waar ik zelf veel aan heb en ik hoop jullie ook. Want helaas is er ook zo iets als huiswerk wat elke dacht gemaakt moet worden. Lees maar snel verder als je wat tips kan gebruiken.

1. Begin op tijd

Ook al heb je ergens helemaal geen zin in, begin er toch aan. Als je s’avonds nog moet beginnen met leren voor een huiswerk moet maken, is het alleen maar erger om het te doen. Begin ook op tijd met het leren voor Proefwerken en So’s je kan het best 3 of 4 dagen van te voren starten met leren. En ja, natuurlijk lukt dat niet elke dag, maar het is toch iets wat je moet proberen. Als ik een dag van te voren pas begin met leren, zie ik dat altijd terug in mijn cijfers.

2. Hou het netjes en overzichtelijk

Huiswerk maken op een bureau waar overal troep ligt werkt niet, je raakt er alleen maar afgeleid van. Het zelfde geldt voor je agenda hou hem overzichtelijk, streep af wat je gedaan hebt, en zorg dat er niet al teveel onzin dingen tussen staan, hoe meer er in je agenda staat, hoe minder zin je krijgt in huiswerk.

IMG_2458

3. Maak samenvattingen

Ik weet het, het is een enorm werk om een samenvatting te maken, maar het werkt. Na het maken van een samenvatting, weet je gewoon zoveel meer. En uiteindelijk scheelt het ook nog tijd, want na het maken van een samenvatting blijft alles veel beter in je hoofd zitten.

4. Gebruik WRTS

WRTS is een website waar je woordjes kan leren, en het is zo handig. Als je naar de website beta.wrts.nl gaat, staan er ook nog lijsten die door de methode zijn ingevoerd en die je kan overnemen. Let wel op, van het intikken van woordjes leer je ook al best veel.

5. Maak zoveel mogelijk af tijdens de les

Het klinkt misschien wat neurdie maar zeker in weken dat je weinig tijd hebt kan het echt heel handig zijn om huiswerk gewoon tijdens de les te maken. Het scheelt soms wel een uur per dag, als je gewoon oplet tijdens de les en goed meedoet.

6. Wees blij met je cijfers, af en toe een onvoldoende is niet erg

Zo nu en dan een onvoldoende kan geen kwaad, maar laat het niet te vaak gebeuren. Als je een keer een onvoldoende haalt moet je het gewoon zien als een teken dat je wat beter je best moet gaan doen op dat vak. Probeer hem wel weer zo snel mogelijk op te halen, want dat werkt gewoon beter.

7. Maak echte vrienden

Soms doen mensen zich voor alsof ze je heel lief vinden, maar laten ze je daarna gewoon vallen. Je kan beter vrienden maken die echt voor je klaarstaan. Maar ga vooral niet te veel verwachten van mensen, want dan kan het alleen maar tegen vallen en dat wil je natuurlijk ook niet.

IMG_2467

8. Ga niet meelopen 

Als je mee gaat lopen, is dat voor jezelf gewoon heel vervelend. Want je hebt niet echt echte vrienden, en als je een keer iets wil doen luister mensen waarschijnlijk niet naar jou, of kraken ze je ideeën af. Als je vrienden met mensen wilt worden, kan je beter gewoon je zelf blijven en aardig blijven. Als ze jou niet in hun vrienden kring willen, hebben zij pech.

9. Ga op tijd naar bed en sta op tijd op

Dit klinkt waarschijnlijk als je moeder, maar het is wel zo. Als je op tijd naar bed gaat is op tijd opstaan ook minder moeilijk. Genoeg slapen is gewoon heel belangrijk, en het is voor jezelf ook fijner als je uitgerust bent, in plaats van heel moe.

10. Las pauzes in tijdens het huiswerk maken

Je kan je niet 2 uur achter elkaar concentreren, las pauzes in tijdens het maken van je huiswerk. Ga even iets eten, een filmpje op YouTube kijken, aai je hond, oefen je muziek instrument, als je maar even afleiding hebt is het goed. Dan kan je daarna weer fris en fruitig aan je huiswerk beginnen.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hadden, en dat het goed gaat op school. Zelf kan ik altijd nog tips gebruiken, dus als je ze hebt laat ze alsjeblieft achter in de reacties.

Wat is jouw beste leertip? 

Liefs,

Anna

Advertenties

Laat hier een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s